Πιο πολύ στεναχωρήθηκαν σήμερα…. παρά στην 7άρα

Εικόνα για το άρθρο Πιο πολύ στεναχωρήθηκαν σήμερα…. παρά στην 7άρα

Στην προηγούμενη αγωνιστική ο ΠΑΟΚ έφαγε επτά γκολ από την ΑΕΚ, σε μια από τις πιο βαριές ήττες στην ιστορία του. Σήμερα έφερε 1-1 στην έδρα του με τον Πανναξιακό…

Κι όμως στον Κρουσώνα πιο πολύ στεναχωρήθηκαν για το σημερινό αποτέλεσμα παρά στην 7αρα. Σκυμμένα κεφάλια και απογοητευση ήταν τα συναισθήματα για τους Κρουσανιώτες μετά το παιχνίδι, αφού «κλότσησαν» άλλη μια ευκαιρία για να ξεκολλήσουν από την τελευταία θέση και να πλησιάσουν στις ομάδες που βρίσκονται πιο ψηλά από αυτούς στην βαθμολογία.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
0Comments

Ομάδα που δεν σε κοροϊδεύει, ο ΠΑΟ

 

Ομάδα που δεν σε κοροϊδεύει, ο ΠΑΟ

O Γιάννης Σκόκας γράφει για τον "καινούργιο" ΠΑΟ που δένεται σιγά-σιγά με τους οπαδούς του, τρέχει μέσα στο γήπεδο και ύστερα από πολλά χαμένα χρόνια, μοιάζει να έχει δομηθεί με πραγματική ποδοσφαιρική λογική

Σύμφωνοι, η θέση του Παναθηναϊκού (βάσει Ιστορίας, φανέλας και μεγέθους) προφανώς και δεν είναι 16 βαθμούς πίσω από τον Ολυμπιακό και οχτώ πίσω από τον ΠΑΟΚ. Ούτε βεβαίως ταιριάζει σε έναν σύλλογο τέτοιου βεληνεκούς να δίνει ντέρμπι για την τρίτη θέση με τον Ατρόμητο το ερχόμενο Σάββατο. Υπό άλλες συνθήκες, ο Παναθηναϊκός θα έπρεπε να διεκδικεί πρωτάθλημα…

Υπό άλλες συνθήκες όμως. Διότι πλέον, θέλοντας και μη, οι Πράσινοι είναι αναγκασμένοι, εκ των πραγμάτων και μέχρι νεοτέρας, να κυνηγούν ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας προκειμένου, καταρχάς να εξασφαλίσουν το εισιτήριο για την έξοδο στην Ευρώπη (το αν τελικά θα συμμετάσχουν προφανώς είναι άλλη ιστορία) και εν συνεχεία να διεκδικήσουν μέσω των πλέι οφ ό,τι καλύτερο μπορούν, δηλαδή τη συμμετοχή στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ας μην κρυβόμαστε, κι ας μην φοβόμαστε να το λέμε. Αυτοί είναι οι αντικειμενικοί στόχοι του Παναθηναϊκού στο πρωτάθλημα, συν το Κύπελλο, στο οποίο βάσει κλήρωσης (Ολυμπιακός Βόλου ή Αστέρας Μαγούλας ο αντίπαλος στους «8» και ένας εκ των ΟΦΗ/Καλλονής - Αιγινιακού/Πανιωνίου στους «4») ο τελικός είναι μονόδρομος.

Ο κόσμος εκτιμά και χειροκροτεί

Ανεξάρτητα όμως από την πορεία που θα έχει διαγράψει στο τέλος της σεζόν η εφετινή ομάδα, ακόμη κι αν έρθει το χειρότερο δυνατό σενάριο, θεωρώ ότι ο Παναθηναϊκός θα έχει αποκομίσει πολλά και σημαντικά οφέλη, αγωνιστικά και μη.
Ήδη άλλωστε φαίνεται το δέσιμο που δημιουργείται μεταξύ ομάδας και κόσμου. Εστω κι αν δεν υπάρχουν οι μεγάλες φίρμες στο ρόστερ για να αποθεωθούν (όπως συνέβαινε παλαιότερα με τον Σισέ, τον Λέτο, τον Καραγκούνη, τον Σαλπιγγίδη κ.ά.) , οι οπαδοί δείχνουν να εκτιμούν ότι γίνεται μια αξιοπρεπής ποδοσφαιρική προσπάθεια. Γι’ αυτό και ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, χειροκροτούν πάντοτε τον ιδρώτα που χύνουν οι Πράσινοι.
Διότι αν μη τι άλλο, η ομάδα που χτίζει ο Γιάννης Αναστασίου χύνει μπόλικο ιδρώτα μέσα στο γήπεδο. Τρέχει, μάχεται και μοχθεί για να πετύχει κάτι, για να γίνει καλύτερη, για να νικήσει. Και μπορεί κάποιες (αρκετές) φορές να μην καταφέρνει να παίζει καλά ή να φέρνει νίκες, ωστόσο ποτέ δεν θα πεις ότι αυτή η ομάδα σε κοροϊδεύει.
Το δημοσιοϋπαλληλίκι, οι αγγαρείες και γενικώς οι ποδοσφαιριστές που ένιωθες ότι σου έκαναν χάρη που αγωνίζονταν στον Παναθηναϊκό, ανήκουν πια στο παρελθόν. Ούτε χρυσά συμβόλαια υπάρχουν, ούτε σουπερστάρ, ούτε μεγάλες ποδοσφαιρικές κλάσεις, ούτε βεντέτες (εξαιρουμένου ίσως του Μπεργκ, ο οποίος όμως σε καμία περίπτωση δεν συμπεριφέρεται ως τέτοια φίρμα).

Νέοι που παίζουν μπάλα

Ο Παναθηναϊκός του Μπεργκ, του Ζέκα, του Μέντες, του Καρέλη, του Μαρινάκη, του Λαγού κ.λπ. κάθε άλλο παρά μια ιλουστρασιόν και φανταχτερή ομάδα είναι, που θα γεμίσει το γήπεδο λόγω των σημαντικών ονομάτων που διαθέτει. Είναι ωστόσο ένα σύνολο, το οποίο δικαιώνει όσους έχουν αποφασίσει να το στηρίξουν εφέτος, κυρίως με φυσική παρουσία στο γήπεδο.
Ο ΠΑΟ μπορεί να μην είναι φτιαγμένος από χρυσάφι αλλά είναι δομημένος με άλλα πιο σημαντικά υλικά, όπως είναι το φιλότιμο, η δίψα, η αυταπάρνηση, η ταπεινοφροσύνη, η εργατικότητα, η φιλοδοξία και άλλα τέτοια που δεν αγοράζονται…
Κυρίως όμως, έπειτα από πολλά χαμένα χρόνια, ο εφετινός Παναθηναϊκός είναι δομημένος με ποδοσφαιρική λογική. Αυτό θεωρώ ότι είναι το βασικό συστατικό, το οποίο κάνει αυτή την ομάδα ελκυστική και συμπαθή ακόμη και στους αντιπάλους. Πρωτίστως, διότι είναι νεανική και άφθαρτη αλλά κυρίως διότι προσπαθεί να παίξει ωραίο, θεαματικό, επιθετικό ποδόσφαιρο.

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
0Comments

Save as... Tzorvas!

Save as... Tzorvas!

Φεύγοντας από την Ελλάδα, έμοιαζε να κάνει shut down. Γύρισε, γιατί όπως δήλωσε επεδίωκε το restart. Το gazzetta.gr παρουσιάζει τον σκληρό δίσκο του Αλέξανδρου Τζόρβα.
«Θα αντέξω... Και στο τέλος θα τους αναγκάσω να με χειροκροτούν». Μοιάζει σαν ατάκα του σινεμά. Σα να είναι βγαλμένη από μια ταινία φοιτητικής ζωής, όπου ο πρωταγωνιστής προσπαθεί κόντρα στον κοινωνικό ρατσισμό οποιασδήποτε μορφής να σταδιοδρομήσει στην ομάδα κολεγίου. Στη διάρκεια της ταινίας γίνονται flash back στα πρώτα χρόνια και τον ιδρώτα που έχυσε για να κερδίσει την... υποτροφία. Στο τέλος, φυσικά, και δικαιώνεται. 
Καψώνι στο Ηράκλειο!
Το δικό του κολέγιο ήταν ο ΟΦΗ. Μεγάλο σχολείο, όπου το διάβασμα ήταν προαιρετικό. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα πάρει την απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό και να αποδεχτεί την πρόταση των Κρητικών το καλοκαίρι του 2007. Οι πληροφορίες θέλουν τον ΟΦΗ να δίνει 35.000 ευρώ για την απόκτησή του και τον Παναθηναϊκό να κρατά τον πρώτο λόγο για μελλοντικές διαπραγματεύσεις. Οι πρώτες του μέρες στην Κρήτη ήταν κινηματογραφικές... Αποδοκιμασίες σε κάθε του βήμα, δυσπιστία για την αξία του και τον επαγγελματισμό του και προκατάληψη απέναντι στον «ξένο» που θα έπαιρνε τη θέση του Αλέξη Κασμερίδη. 
«Είμαι ένας άνθρωπος που πραγματικά δεν με επηρεάζουν τόσο εύκολα οι αποδοκιμασίες. Σίγουρα τα πράγματα δεν ήταν τόσο εύκολα στην αρχή, αλλά ήμουν αποφασισμένος να πετύχω και πραγματικά ακόμα και να με κυνηγούσαν κάθε μέρα στους δρόμους, ούτε αυτό θα με επηρέαζε», είχε δηλώσει μετά από καιρό. Κυνηγητό είναι η αλήθεια πως δεν χρειάστηκε να παίξει στην πλατεία Ελευθερίας, ωστόσο αναγκάστηκε να αποχωρήσει άρον-άρον από το κλειστό του Ηρακλείου, όπου είχε πάει να παρακολουθήσει αγώνα μπάσκετ. Οι οπαδοί του ΟΦΗ τον έβριζαν εν χορώ σε μια εποχή που ούτε καν είχε αρχίσει να αγωνίζεται με τη φανέλα της ομάδας. Ζήτησαν από τον Βασίλη Ξημέρη να του πει να φύγει κι εκείνος το έκανε. «Ο λόγος που έφυγα δεν είναι επειδή άκουσα τους φιλάθλους του ΟΦΗ, αλλά επειδή σεβάστηκα τους αθλητές που ήταν οι πραγματικοί πρωταγωνιστές», εξήγησε καιρό αργότερα, εκφράζοντας παράλληλα τις σκέψεις του για το θέμα.
«Με είχαν προειδοποιήσει και οι άνθρωποι της ομάδας. Μπορεί να φαίνεται απίθανο, αλλά δεν ένιωσα τίποτα. Νομίζω αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα καταλάβει ότι αυτό δεν με επηρεάζει. Δεν τους κατηγορώ. Έτσι έχουν μάθει όλα αυτά τα χρόνια. Λέει ο κόσμος ότι ο ΟΦΗ είναι παράρτημα του Παναθηναϊκού και αυτό τους επηρεάζει. Κάτι που, φυσικά, δεν ισχύει».
Στις δύσκολες στιγμές...
Παρότι δήλωνε - και όντως έτσι ήταν – πως δεν περιόρισε τις εξόδους του στο Ηράκλειο, ώστε να αποφύγει την επαφή με τον κόσμο, ο Αλέξανδρος Τζόρβας περνούσε πολλές ώρες στο σπίτι του. Ήταν από τότε άνθρωπος που του αρέσει να διαβάζει, ενώ πριν αποκτήσει παιδιά, μεγάλωνε με λατρεία τα σκυλιά του. Εργένης ακόμα εκείνη την εποχή, ωστόσο είχε επιλέξει διαφορετικό τρόπο ζωής από τον συνηθισμένα. Απόφευγε το junk food, πρόσεχε πολύ τη διατροφή του και προτιμούσε να μένει σπίτι και να μαγειρεύει. Στο Ηράκλειο έκανε περισσότερο παρέα με τον Δημήτρη Πλιάγκα, με τον οποίο γνωρίζονταν από τις ακαδημίες του Παναθηναϊκού, ενώ στη συνέχεια κόλλησε με τον Αντώνη Πετρόπουλο. 
Σταδιακά, ο κόσμος άρχισε να τον αποδέχεται... Η έλευση του Γιώργου Παράσχου συνέβαλε στο γεγονός, αφού τον καθιέρωσε, ενώ και η δική του παρουσία έκανε τους οπαδούς του ΟΦΗ να ξεχάσουν το τατουάζ με το τριφύλλι στο πόδι. Έγινε από τα αγαπημένα τους παιδιά και γνώρισε την αποθέωση μετά τους αγώνες με τον ΠΑΟΚ και τον Παναθηναϊκό. Εκεί τελείωσε και το πρώτο μέρος της ταινίας... Με το απόλυτο happy end. 
The sequel!
«Όταν πριν ένα χρόνο είχε γίνει η μετάθεση Τζόρβα πολλοί από εμάς αντιδράσαμε. Φυσικά δεν αντιδράσαμε επειδή δεν είχαμε εξετάσει αν ο «Αλέξης σας» διάβαζε ποίηση, ή αν ήταν φιλόζωος, ή αν άναβε κεράκια στην εκκλησία. Ούτε είχαμε κάποιο πρόβλημα με τον άνθρωπο Τζόρβα. Αντιδράσαμε γιατί πολύ απλά ο Τζόρβας εκπροσωπούσε ότι εμείς μισούσαμε: την εξάρτηση της ομάδας μας από τον Π.Α.Ο. , το καρκίνωμα που δεν αφήνει την ΟΜΙΛΑΡΑ μας να πορευτεί δυνατή και υγιής.Έφτασε λοιπόν η μέρα όπου επαληθεύτηκαν τα κίνητρα των αντιδράσεων μας. Ο παίκτης έφυγε όπως ήρθε: με ένα τηλεφώνημα και πήρε μαζί του όση αξιοπρέπεια και ήθος είχε απομείνει». 
Η ανακοίνωση των οργανωμένων οπαδών του ΟΦΗ αποδείκνυε πως όσο ευτυχισμένο κι αν φαίνεται το φινάλε, πάντα θα έχει μια πλευρά που ο θεατής δεν θα δει. Ο Αλέξανδρος Τζόρβας επέστρεφε στην ομάδα που αγάπησε από παιδί. Την ομάδα, που επέλεξε τον αριστερό του αστράγαλο για να αποτυπωθεί και την Θύρα 13 για να παρακολουθεί! «Ο κόσμος να γνωρίζει ότι πέρα από έναν οπαδό στο πρόσωπό μου θα βρει έναν παίκτη που θα κάνει ότι μπορεί για να πάει την ομάδα ψηλά», θα έλεγε στις 5 Οκτωβρίου του 2008 μετά τη συμμετοχή του στον αγώνα με τον Λεβαδειακό – την πρώτη της νέας εποχής - και η ατάκα του μετά την εμφάνισή του ως βασικός θα μπορούσε να είναι το φινάλε και στο δεύτερο μέρος της ταινίας. Μόνο που πρέπει να βρούμε την πλοκή!
Σε ηλικία 12 ετών τον ανακάλυψε ο Τάκης Οικονομόπουλος και ασχολήθηκε προσωπικά μαζί του. Έκανε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να μην χάσει ο Παναθηναϊκός ένα μεγάλο ταλέντο... Προωθείται την πρώτη ομάδα σε ηλικία 19 ετών πριν αρχίσει η περιπλάνηση. Ο Αγ. Νικόλαος του Λάμπρου Μάρη, το Μαρκόπουλο που λειτουργούσε ως φυτώριο του Παναθηναϊκού και μετά η Παιανία. «Ο Παναθηναϊκός ήταν στόχος για μένα από μικρός. Ευχαριστώ τον πρόεδρο, τον Ζάετς, τον Σουμ και κυρίως τον Τάκη Οικονομόπουλο που τα τελευταία 7 χρόνια είναι κάτι σαν πατέρας μου», θα πει το καλοκαίρι του 2003, όταν και θα επιστρέψει στο τριφύλλι. Εκείνη η σεζόν θα είναι ονειρική για τον Τζόρβα, αφού λιγότερο ως παίκτης (δεν έπαιξε ούτε έναν αγώνα) και περισσότερο ως οπαδός θα ζήσει το double. 
«Το καλύτερο νομίζω ότι ήταν αυτό με τον Πανηλειακό. Το φινάλε και ο τρόπος που γυρίσαμε στην Αθήνα. Είχαμε στήσει τρελό γλέντι μέσα στο πούλμαν. Τραγουδούσαμε όλοι μαζί Έλληνες και ξένοι και ήταν φανταστικό το κλίμα», είχε δηλώσει σε ανύποπτο χρονικό διάστημα για τη σεζόν που τον έστεψε πρωταθλητή και κυπελλούχο Ελλάδας. Η συνέχεια παρόμοια. Έμεινε στον Παναθηναϊκό χωρίς να αγωνίζεται, πήγε δανεικός στον Θρασύβουλο, επέστρεψε, έφυγε ξανά... «Έφτασα στο σημείο να κάνω επί πέντε μήνες μπάνιο με κρύο νερό, αλλά δεν με ένοιαζε», έλεγε για την περιπέτειά του στη Φυλή, αφού έμενε πάντα τελευταίος μετά την προπόνηση και ακολουθούσε ατομικό πρόγραμμα. 
Όταν το καλοκαίρι του 2007 θα φύγει για τον ΟΦΗ, θα παραδεχτεί κι εκείνος ότι πλέον δεν πετούσε ψίχουλα πίσω του για να βρει τον δρόμο της επιστροφής. «Φεύγοντας πέρυσι θεωρούσα ότι ίσως να έχει κλείσει ο κύκλος μου εκεί», είπε όταν έφτασε η ώρα της επιστροφής. Μια απόφαση που δεν πήρε ελαφριά την καρδία και με μοναδικό γνώμονα το συναίσθημα. «Πραγματικά, με την εμπιστοσύνη που μου έδειξαν οι άνθρωποι που έχουν αναλάβει τον Παναθηναϊκό με κέρδισαν από την πρώτη στιγμή», πρόσθεσε εκείνο το μεσημέρι που υπέγραφε την επιστροφή του. 
Η επιστροφή του στον Παναθηναϊκό θα ήταν γεμάτη δράση. Σαν μια ταινία με συνεχείς ανατροπές και αμφίβολο φινάλε. Η αναγνωριστική πρώτη χρονιά, η αποθεωτική δεύτερη, ένα ακόμα νταμπλ, το οποίο αυτή τη φορά ο Αλέξανδρος Τζόρβας θα ζούσε περισσότερο ως παίκτης και λιγότερο ως οπαδός. «Από μικρή ηλικία ήθελα να αγωνιστώ στην ομάδα, κάποια στιγμή να γίνω αρχηγός της και να πάρω το νταμπλ. Από τη στιγμή που τα έχω καταφέρει, νιώθω καλά», θα λέει δικαιωμένος τον Απρίλιο του 2010 στην καλύτερη σεζόν της καριέρας του. Καμιά φορά το κακό με την κορυφή είναι ότι ο μόνος δρόμος είναι προς τα κάτω. Θα ακολουθήσει μια ακόμα γεμάτη σεζόν, όμως ο διεθνής γκολκίπερ θα χρεωθεί ορισμένα κακά αποτελέσματα του Παναθηναϊκού και το καλοκαίρι, απέχοντας πλέον ένα χρόνο από τη λήξη του συμβολαίου του, θα αρχίσει να σκέφτεται διαφορετικά.
«Είναι αρκετά δύσκολο να δέχεσαι επιθέσεις από τους περισσότερους και οφείλω να ομολογήσω πως στις περισσότερες περιπτώσεις, οι επιθέσεις που δέχτηκα δεν είχαν βάση… Οφείλω να σεβαστώ τον εαυτό μου. Ως επαγγελματίας αθλητής οφείλω να έχω όνειρα και φιλοδοξίες. Και κάποια στιγμή πρέπει να ανοίξω τους ορίζοντες μου και να αγωνιστώ σε ένα πρωτάθλημα, το οποίο σαφέστατα θα είναι καλύτερο από το ελληνικό».
Από τις αρχές του καλοκαιριού του 2011 θα ξεκινούσαν οι φήμες. Άλλοτε για ιταλικές ομάδες που ενδιαφέρονται, άλλοτε για σκέψεις του Παναθηναϊκού να τον πουλήσει, άλλοτε για δυσαρέσκειες, για κακές σχέσεις, για προβλήματα. Εντέλει, στις 26 Αυγούστου κι ενώ ο Αλέξανδρος είχε παίξει σε τρία ευρωπαϊκά παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό θα φύγει για το Παλέρμο. «Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Είναι τιμή μου να είμαι μέλος αυτής της ομάδας και που έχω την ευκαιρία να δοκιμάσω τον εαυτό μου σε ένα πρωτάθλημα δύσκολο και με πρεστίζ όπως το ιταλικό. Ανυπομονώ να ξεκινήσω αυτή τη νέα περιπέτεια, που θεωρώ ότι είναι μια σημαντική αλλαγή στην καριέρα μου», θα πει φτάνοντας στη Σικελία, όμως περισσότερη σημασία έχει τι έλεγε φεύγοντας από την Αθήνα.
«Το πέρασμά μου δεν ήταν αποτυχημένο, αν και μερικοί ήθελαν να το παρουσιάσουν έτσι. Δεν έχω καμία πίκρα για την ομάδα. Πήρα ένα Κύπελλο και ένα πρωτάθλημα και κάναμε μια πορεία στην Ευρώπη. Δεν ήμουν 5 ή 10 χρόνια χωρίς τίτλο». Στην Ιταλία ξεκίνησε άσχημα και παρότι στην πορεία βελτιώθηκε, τον Δεκέμβριο του 2011 συμπεριλήφθηκε στην ενδεκάδα με τις χειρότερες μεταγραφές. Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ίσως και να ήταν τα εφτά γκολ που δέχτηκε το Παλέρμο από τη Σιένα στον αγώνα κυπέλλου στις 13 Δεκεμβρίου, την τελευταία φορά που έπαιξε ο Έλληνας γκολκίπερ με την ιταλική ομάδα. Ακολούθησε ένα εξάμηνο στον πάγκο, μια άνομβρη σεζόν στη Τζένοα και η επιστροφή στην Ελλάδα. 
Αιώνια πιστός...
Το αγαπημένο του σύνθημα στριφογυρνούσε στο μυαλό του Αλέξανδρου Τζόρβα. Περιμένοντας να παίξει μετά από χρόνια και πάλι αντίπαλος του Παναθηναϊκού, σκέφτεται όλα όσα είχε περάσει με την πράσινη φανέλα. Το είχε αναλογιστεί το καλοκαίρι, όταν πήρε την απόφαση – παντρεμένος πια, με ένα γιο κι ένα ακόμα παιδί να έρχεται – να επιστρέψει στην Ελλάδα. «Εγώ tattoo είχα πρόθεση να κάνω από τα 15 μου. Τελικά, το έκανα στα 22 μου, για να είμαι και σίγουρος, να ξέρω γιατί το κάνω. Στην αρχή, κάποιοι έφαγαν κόλλημα, τώρα, όμως, όποιος και αν έχει θέμα, είναι δικό του ζήτημα να το λύσει, όχι δικό μου», έχει πει για το τριφύλλι που υπάρχει στο πόδι του.  
Τα πρότυπά του ήταν πάντα από τον στενό... Παναθηναϊκό χώρο. Πότε ο Γιόσεφ Βάντσικ, πότε ο Αντώνης Νικοπολίδης. Τους έβλεπε και ήθελε να πάρει τη θέση τους! Από την Ευρώπη θαυμάζει τον Τζιανλουΐτζι Μπουφόν και τον Αντρές Πάλοπ της Σεβίλλης. Το πρότυπο του Νικοπολίδη έσπασε όταν εκείνος αποφάσισε να πάει στον Ολυμπιακό. Μια ομάδα κι ένα χρώμα που προκαλεί τον Αλέξανδρο Τζόρβα. «Ούτε να το σκέφτονται», ήταν η απάντησή του το καλοκαίρι του 2007, όταν τέθηκε θέμα πρότασης των ερυθρολεύκων στον 26χρονο γκολκίπερ. Στα παιχνίδια με τον Ολυμπιακό πάντα προέκυπτε μια ιστορία. Άλλοτε με το αεροβόλο, στην πρώτη του εμφάνιση στο Καραϊσκάκη το χτύπημα της γροθιάς στο στήθος, στην τελευταία του εμφάνιση το κυνηγητό των ποδοσφαιριστών… 
Τα αναλογίστηκε και αυτά όταν το καλοκαίρι επέστρεφε στην Ελλάδα. Το έκανε για να κάνει ένα restart στην καριέρα του, όπως δήλωσε πριν λίγο καιρό. Μετά από 14 αγωνιστικές βρήκε το F5!

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
0Comments

Ο τερματοφύλακας του παο κρουσώνα Μανώλης Καλομοίρης μιλάει για τον αγώνα με την ΑΕΚ

Καλομοίρης: «Ανατρίχιασα στην αποβολή μου»!


Καλομοίρης: «Ανατρίχιασα στην αποβολή μου»!
Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟ Κρουσσώνα Μανώλης Καλομοίρης, μίλησε στο ΑΕΚ1924 για όσα έζησε στο ΟΑΚΑ, την επίμαχη φάση με τον Πλατέλλα καθώς και το ρόλο που παίζουν οι διαιτητές στο ελληνικό ποδόσφαιρο.
«Ο Πλατέλλας δεν είχε λόγο να πέσει σε αυτή τη φάση. Το σκορ ήταν 6-0 και πιστεύω ότι αν έμενε όρθιος θα προλάβαινε τη μπάλα», τόνισε αρχικά ο 22χρονος γκολκίπερ και συνέχισε: «Τον βλέπω να με περνάει και το μόνο που κοιτάω εγώ είναι να μην το ακουμπήσω. Φαίνεται και στην κάμερα ότι προσπαθώ να τον αποφύγω. Το μόνο που κατάλαβα όταν πέρασε από δίπλα μου ήταν κάτι ανεπαίσθητο στο κεφάλι. Αυτή ήταν η μόνη επαφή που υπήρχε, αν μπορούμε να την χαρακτηρίσουμε επαφή, καθώς αν ήταν όντως επαφή τότε θα χτυπούσα και εγώ στο κεφάλι».
«Δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τον Πλατέλλα, ο οποίος ήρθε και με αγκάλιασε μετά την αποβολή. Αυτό που θέλω να τονίσω είναι ότι αυτό είναι το μεγαλείο της ΑΕΚ. Κέρδισε έναν αγώνα 7-1, έκανε μια εκπληκτική εμφάνιση και υπάρχουν αντιδράσεις για ένα πέναλτι που δεν ήτα. Αυτό είναι πραγματικά μεγαλείο για μια ομάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μανώλης Καλομοίρης ο οποίος έφυγε στενοχωρημένος από το ΟΑΚΑ καθώς δεν κατάφερε να τελειώσει το ματς, το οποίο μέχρι τη στιγμή της αποβολής απολάμβανε με την καρδιά του.
«Οι διαιτητές δίνουν το κίνητρο»
Μπορεί ο Μανώλης Καλομοίρης να στάθηκε στο μεγαλείο της ΑΕΚ, ωστόσο και ο ίδιος διαθέτει μια σωστή προσωπικότητα, καθώς δεν ρίχνει καμία ευθύνη στους ποδοσφαιριστές που πέφτουν για να κερδίσουν κάποιο πέναλτι, αλλά στους διαιτητές που δίνουν αυτό το δικαίωμα.
«Όσο υπάρχουν τέτοιοι διαιτητές στο ελληνικό πρωτάθλημα τόσο ο κάθε ποδοσφαιριστής θα έχει το κίνητρο να πέσει. Αυτοί δίνουν το κίνητρο για να συμβαίνουν περιστατικά παρόμοια με το χθεσινό. Αυτό κάνει τους παίκτες να λειτουργούν με τη λογική του... θα πέσω να κερδίσω πέναλτι», τόνισε ο κρητικός γκολκίπερ ο οποίος συνέχισε αναφερόμενος στον Πλατέλλα και τη λογική της ΑΕΚ:
«Σίγουρα το χθεσινό πέναλτι δεν ήταν αλλά δεν κατηγορώ σε καμία περίπτωση τον Πλατέλλα, όπως είπα και πριν οι διαιτητές δίνουν τέτοια κίνητρα. Αν ο Πλατέλλας έπαιζε σε άλλη ομάδα αυτό δεν θα σχολιαζόταν τώρα. Η ΑΕΚ όμως είναι ΑΕΚ και δεν σήκωνε ούτε σηκώνει πέναλτι που δεν υπάρχουν».
«Ανατρίχιασα στην αποβολή μου»!
Παρά το γεγονός ότι δεν τελείωσε το ματς όπως ο ίδιος ονειρευόταν ο Μανώλης Καλομοίρης έφυγε από το ΟΑΚΑ συγκινημένος.
«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τη στιγμή που βγήκα από τον αγωνιστικό χώρο και ο κόσμος της ΑΕΚ με χειροκρότησε. Πραγματικά ανατρίχιασα και ένιωσα κάτι φανταστικό», τόνισε ο νεαρός τερματοφύλακας ενώ αναφέρθηκε και σε όλα όσα έζησε πριν αλλά και κατά τη διάρκεια του αγώνα:
«Όλη η διαδικασία ήταν πολύ ωραία. Προσπάθησα να αποβάλω κάθε άγχος διότι δεν είχα τίποτα να χάσω, είχα μόνο να κερδίσω πράγματα και στιγμές που δεν θα ξεχάσω ποτέ μου. Το είδα σαν ευκαιρία να παίξουμε και να ευχαριστηθούμε το άθλημα που έχουμε επιλέξει. Στο δεύτερο ημίχρονο χάσαμε λίγο τη συγκέντρωσή μας και αυτό έγινε λόγο απειρίας. Τα 3-4 γκολ που δεχθήκαμε σε 9 λεπτά δείχνουν 100% έλλειψη εμπειρίας και όχι ανικανότητα της ομάδας γιατί πιστεύω πολύ στην ομάδα μου. Ξεκινήσαμε καλά το ματς και μας άρεσε πολύ όλη αυτή η διαδικασία γα το ματς κόντρα στην ΑΕΚ».
Καταλήγοντας ο Μανώλης Καλομοίρης αναφέρθηκε και στην παρουσία των κρητικών στον αγώνα: «Ευχαριστώ τους φιλάθλους που ήρθαν από την Κρήτη, αλλά και αυτούς που μας βλέπουν και μας στηρίζουν συνεχώς. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να ανατρέψουμε την κατάσταση και να φέρουμε την ομάδα εκεί που της αξίζει και όχι εδώ που είναι αυτή τη στιγμή».

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
0Comments

Στη Βραζιλία ο Σάντος

Στη Βραζιλία ο Σάντος

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο Φερνάντο Σάντος και ο Τάκης Φύσσας θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στη κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου την Παρασκευή (6/12, 18.00).


Η αντίστροφη μέτρηση για την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2014 έχει ήδη ξεκινήσει. Η εθνική ομάδα θα μάθει τους αντιπάλους της την Παρασκευή (6/12, 18.00).
Στη resort Costa do Saupe (φωτογραφία) στη Μπαΐα θα βρεθούν ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, ο ομοσπονδιακός προπονητής Φερνάντο Σάντος και ο τεχνικός διευθυντής των εθνικών ομάδων, Τάκης Φύσσας

Θυμίζουμε πως η τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα πραγματοποιηθεί από τις 12 Ιουνίου έως τις 13 Ιουλίου.











































  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
0Comments

Τα πιο γρήγορα πιστόλια της Πριμέρα!

Τα πιο γρήγορα πιστόλια της Πριμέρα!

Σαν σήμερα πριν 10 χρόνια, στις 3 Δεκεμβρίου του 2003, ο Ρονάλντο σκόραρε στο μαδριλένικο ντέρμπι μόλις 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του αγώνα. Και όμως, το γκολ του δεν ήταν ούτε το πιο γρήγορο στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, ούτε καν μέσα στα 10 πιο γρήγορα της Primera División! Διαβάστε στο Sport24.gr τα πιο "γρήγορα πιστόλια" της ισπανικής Λίγκας μέχρι σήμερα, το πιο γρήγορο χατ τρικ και τον νεώτερο και γηραιότερο σκόρερ (φωτογραφίες & videos)


Το πιο γρήγορο γκολ, το πιο γρήγορο χατ-τρικ και το πιο γρήγορο γκολ σε clásico, μαζί με τον νεώτερο και γηραιότερο σκόρερ της ισπανικής Λίγκας.Ήταν 3 Δεκεμβρίου του 2003 όταν ο διαιτητής Πίνο Θαμοράνο σφύριξε την έναρξη ενός ακόμα μαδριλένικου ντέρμπι ανάμεσα στη Ρεάλ και την Ατλέτικο στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου». Οι «μερένγκες» με τους Γκαλάκτικος σε απαρτία (Ρομπέρτο Κάρλος, Ραούλ, Φίγκο, Μπέκαμ, Ζιντάν και Ρονάλντο), οι «κολτσονέρος» με τον σημερινό τους προπονητή Τσόλο Σιμεόνε και τους δικούς μας Αριέλ Ιμπαγάσα και Ντέμη Νικολαΐδη. Οι παίκτες της «βασίλισσας» άλλαξαν τέσσερις πάσες και στην πέμπτη η μπάλα κατέληξε στον Ρονάλντο.

Ο Ρονάλντο πλασάρει τον Μόνο Μπούργος και πετυχαίνει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των μαδριλένικων ντέρμπι, μόλις 14 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του αγώνα (3/12/2003)

Το «φαινόμενο» ξεκίνησε μια κατά μέτωπο επέλαση, άφησε πίσω του «συντρίμμια» και πλάσαρε πάνω από τον Μόνο Μπούργος ανοίγοντας το σκορ στα 14 δευτερόλεπτα! Το παιχνίδι έληξε 2-0 με ένα ακόμα γκολ του Ραούλ στο πρώτο ημίχρονο, όμως το εντυπωσιακό ήταν ο ελάχιστος χρόνος που χρειάστηκαν οι «μερένγκες» για να παραβιάσουν την εστία της Ατλέτικο. Ήταν το πιο γρήγορο τέρμα που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ντέρμπι της ισπανικής πρωτεύουσας, όμως δεν κατέρριψε κανένα άλλο ρεκόρ.

Βίντεο: Ρονάλντο vs Ατλέτικο, 14 δευτερόλεπτα (3/12/2003)


Δεν ήταν ούτε το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Ρεάλ, ενώ δεν βρίσκεται καν στην πρώτη δεκάδα των πιο γρήγορων τερμάτων της Πριμέρα Ντιβισιόν! Με αφορμή το γκολ εκείνο του Ρονάλντο, το Sport24.gr θα σας θυμίσει τα γκολ που σημειώθηκαν στην ισπανική Λίγκα με την ταχύτητα του ανέμου, ποιο είναι το πιο γρήγορο χατ-τρικ, ποιο το πιο γρήγορο τέρμα σε clásico, καθώς επίσης ποιος είναι ο νεώτερος και ποιος ο γηραιότερος παίκτης που έχουν σκοράρει στην Πριμέρα.

1. ΟΙ 10 ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΙ


Ο Γιοσέμπα Γιορέντε έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν, μόλις στα 7 δευτερόλεπτα!

Ο Γιοσέμπα Γιορέντε κατέχει τον τίτλο του πιο γρήγορου πιστολιού στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν. Μόλις 7 δευτερόλεπτα και μια καταπληκτική κομπίνα ήταν αρκετά για τον επιθετικό της Βαγιαδολίδ να παραβιάσει την εστία της Εσπανιόλ και να σπάσει για ένα δευτερόλεπτο το ρεκόρ του Νταρίο Σίλβα της Μάλαγα, ο οποίος στη διάρκεια της σεζόν 2000/01 είχε γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της ισπανικής Λίγκας που είχε κατέβει τα 10 δευτερόλεπτα σκοράροντας εναντίον της Βαγιαδολίδ.

Βίντεο: Γιοσέμπα Γιορέντε vs Εσπανιόλ, 7 δευτερόλεπτα (20/1/2008)


Για πάνω από δυο δεκαετίες το ρεκόρ του πιο γρήγορου γκολ βρισκόταν στην κατοχή του Λόμπο Ντιάρτε. Ο Παραγουανός παίκτης της Βαλένθια τη σεζόν 1978/79 είχε χρειαστεί 10 δευτερόλεπτα  για να σκοράρει εναντίον της Έλτσε. Οι 6 από τις 10 καλύτερες επιδόσεις σε αυτή τη λίστα έχουν σημειωθεί μετά το 2000, με πιο πρόσφατη τα 13 δευτερόλεπτα του Όλιβερ Τόρες της Ατλέτικο απέναντι στη Μπέτις (2013/14). Ακολουθεί ο πίνακας με τα 10 πιο γρήγορα γκολ στην ιστορία της Πριμέρα (με italic οι ομάδες στις οποίες ανήκαν οι σκόρερ):

Βίντεο: Νταρίο Σίλβα vs Βαγιαδολίδ, 8 δευτερόλεπτα (10/12/2000)



1. Γιοσέμπα Γιορέντε (Βαγιαδολίδ – Εσπανιόλ, 2007/08) 7 δευτερόλεπτα
2. Νταρίο Σίλβα (Μάλαγα – Βαγιαδολίδ, 2000/01) 8 δευτερόλεπτα
3. Λόμπο Ντιάρτε (Βαλένθια – Έλτσε, 1978/79) 10 δευτερόλεπτα
4. Μαριάνο Αρμεντάνο (Ράγιο – Οσασούνα, 2001/02) 10 δευτερόλεπτα
5. Χοσέ Αντόνιο Ρέγιες (Σεβίγια – Μπέτις, 2012/13) 12 δευτερόλεπτα
6. Ρόμελ Φερνάντες (Αλμπαθέτε – Κάντιθ, 1992/93) 12 δευτερόλεπτα
7. Ιβάν Σαμοράνο (Σεβίγια – Ρεάλ Μαδρίτης, 1994/95) 12 δευτερόλεπτα
8. Κούκο Θιγάντα (Αθλέτικ – Ρεάλ Μαδρίτης, 1997/98) 12 δευτερόλεπτα
9. Μόρτεν Σκόουμπο (Ρεάλ Σοθιεδάδ – Βαλένθια, 2005/06) 12 δευτερόλεπτα
10. Όλιβερ Τόρες (Ατλέτικο – Μπέτις, 2013/14) 13 δευτερόλεπτα 

2. ΒΙΓΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΛΕΠΤΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΑΤ ΤΡΙΚ!


Ο Βίγια στον αγώνα που πέτυχε το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν (23/4/2006)

Αν ο Γιοσέμπα Γιορέντε χρειάστηκε 7 δευτερόλεπτα για να σημειώσει το πιο γρήγορο γκολ στην Πριμέρα Ντιβισιόν, ο Νταβίδ Βίγια χρειάστηκε μόλις 5 λεπτά για να πετύχει το πιο γρήγορο χατ-τρικ στην ιστορία της ισπανικής Λίγκας. Συνέβη στις 23 Απριλίου του 2006, στην πρώτη σεζόν του «Guaje» στη Βαλένθια και μάλιστα όχι σε οποιοδήποτε γήπεδο, αλλά μέσα στο «Σαν Μαμές»! Η Μπιλμπάο υποδεχόταν τις «νυχτερίδες» σε ένα ματς που έδειχνε ότι πολύ δύσκολα θα ξεκολλούσε από το 0-0 μέχρι που έφτασε το τελευταίο δεκάλεπτο.

Ο Βίγια πανηγυρίζει ένα από τα τρία γκολ του στο "Σαν Μαμές" 923/4/2006)

Από το 81’ μέχρι και το 86’ της συνάντησης ο Βίγια παραβίασε τρεις φορές την εστία του Λαφουέντε, πετυχαίνοντας το πρώτο χατ-τρικ της καριέρας του στην πρώτη κατηγορία, αφού είχαν προηγηθεί δυο ακόμα, ένα με τη δεύτερη ομάδα της Σπόρτινγκ στην Segunda B και ένα με την πρώτη ομάδα της Σπόρτινγκ στη Segunda. Πριν το κατόρθωμα του Βίγια, ο μεγάλος Λάζλο Κουμπάλα είχε πετύχει τρία γκολ σε 9 λεπτά, από το 30’ μέχρι το 39’ του πρώτου ημιχρόνου σε αγώνα της Μπαρτσελόνα με τη Θέλτα τη σεζόν 1951/52. Με τη διαφορά ότι ο Ούγγρος είχε προλάβει να σκοράρει και στο 2ο λεπτό της συνάντησης, κλείνοντας έτσι το πρώτο 45λεπτο με 4 τέρματα!

Βίντεο: Νταβίδ Βίγια vs Αθλέτικ, χατ-τρικ σε 5 λεπτά (23/4/2006)



3. ΜΠΕΝΖΕΜΑ, Ο ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΣΕ CLÁSICO!

Στις 10 Δεκεμβρίου του 2011, στον αγώνα της Ρεάλ Μαδρίτης με τη Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγο Μπερναμπέου» για το ισπανικό πρωτάθλημα, ο Καρίμ Μπενζεμά έγινε ο πιο γρήγορος σκόρερ στην ιστορία των clásicos! Χρειάστηκαν μόλις 22 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα του παιχνιδιού και διαδοχικά λάθη από τον Βαλντές και την άμυνα των «μπλαουγκράνα» για να φτάσει η μπάλα στα πόδια του Γάλλου επιθετικού, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα σημειώνοντας το 1-0 μέσα σε ντελίριο! Το ρεκόρ του πιο γρήγορου γκολ στο ντέρμπι των «αιωνίων» της Ισπανίας ήταν η μοναδική παρηγοριά που έμεινε στους «μερένγκες» εκείνο το βράδυ, αφού τελικά ηττήθηκαν 1-3.

Ο Μπενζεμά έχει πετύχει το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των clásicos και πανηγυρίζει (10/12/2011)

Πριν από τον Μπενζεμά, το ρεκόρ ανήκε στον Ισπανό Τσους Αλόνσο, επίσης παίκτη της Ρεάλ, ο οποίος στις 28 Ιανουαρίου του 1940 είχε σκοράρει στα 40 δευτερόλεπτα εναντίον της Μπαρτσελόνα. Τρίτος στη λίστα και μοναδικός εκπρόσωπος της Μπαρτσελόνα στο βάθρο, είναι ο Λόμπο Καράσκο, ο οποίος είχε ανοίξει το σκορ εναντίον της Ρεάλ στα 45 δευτερόλεπτα στις 30 Απριλίου του 1988 στο «Καμπ Νόου». Αυτοί οι τρεις παίκτες είναι και οι μοναδικοί που έχουν σκοράρει πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό των 167 συνολικά clásicos του ισπανικού πρωταθλήματος μέχρι σήμερα.

Βίντεο: Μπενζεμά vs Μπαρτσελόνα, 22 δευτερόλεπτα (10/12/2011)



4. ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΓΕΡΟΙ!

Αφού είδαμε τα πιο γρήγορα γκολ της ισπανικής Λίγκας, ας ρίξουμε μια ματιά και σε μια διαφορετική λίστα των σκόρερ της Πριμέρα Ντιβισιόν. Πριν δούμε ποιος είναι ο μικρότερος σε ηλικία παίκτης που έχει σκοράρει στο ισπανικό πρωτάθλημα, αλλά και ποιος ο γηραιότερος, να σας πούμε ότι τους χωρίζουν 24 ολόκληρα χρόνια! Το ρεκόρ του νεώτερου σκόρερ στην Primera έσπασε στο εναρκτήριο ματς της περασμένης σεζόν (2012/13) μέσα στο «Μπαλαΐδος», εκεί όπου η Θέλτα υποδέχτηκε τη Μάλαγα. Όταν ο Φαμπρίς Ολινγκά πέρασε ως αλλαγή στο 58ο λεπτό, έγινε ο πέμπτος νεώτερος παίκτης που έκανε ντεμπούτο στην Πριμέρα Ντιβισιόν.

Ολινγκά και Μπουονανότε πανηγυρίζουν το τέρμα του πρώτου. Ο Καμερουνέζος έγινε με αυτό το γκολ ο νεώτερος σε ηλικία παίκτης της Πριμέρα που σκοράρει.

Όμως ο Καμερουνέζος επιθετικός δεν αρκέστηκε σε αυτό. Έξι λεπτά πριν τελειώσει το παιχνίδι, έκανε μια καταπληκτική προσποίηση και πλάσαρε στο δεξί δοκάρι του Χάβι Βάρας. Η μπάλα δεν μπήκε γκολ, όμως στην εξέλιξη της φάσης, ο Μπουονανότε χόρεψε τους αμυντικούς της Θέλτα και σέντραρε στη μικρή περιοχή, στέλνοντας τη μπάλα στον Ολινγκά, ο οποίος την προώθησε με το γόνατο στα δίχτυα σημειώνοντας το μοναδικό τέρμα της συνάντησης. Έτσι, ο Φαμπρίς έγινε ο νεώτερος παίκτης που έχει σκοράρει στην ιστορία της Λίγκας, σε ηλικία 16 ετών και 98 ημερών, παίρνοντας το ρεκόρ από τον Ίκερ Μουνιαΐν που είχε πετύχει το δικό του πρώτο γκολ 16 ετών και 289 ημερών. Ας δούμε την πρώτη πεντάδα σε αυτή την κατηγορία:
1. Φαμπρίς Ολινγκά (Μάλαγα) 16 ετών & 98 ημερών (2012)
2. Ίκερ Μουνιαΐν (Αθλέτικ) 16 ετών & 289 ημερών (2009)
3. Σίσκο Ναδάλ (Βιγιαρεάλ) 16 ετών & 353 ημερών (2007)
4. Χουάν Μένα (Βαλένθια) 17 ετών & 36 ημερών (1941)
5. Μπόγιαν Κρίκιτς (Μπαρτσελόνα) 17 ετών & 53 ημερών (2007)

Βίντεο: Φαμπρίς Ολινγκά vs Θέλτα (18/8/2012)


Βίντεο: Ίκερ Μουνιαΐν vs Βαγιαδολίδ (4/10/2009)


Στον αντίποδα τώρα, ο μεγαλύτερος σε ηλικία παίκτης που έχει σκοράρει ποτέ σε αγώνα της Πριμέρα Ντιβισιόν είναι ο γεννημένος στη Βραζιλία αλλά με ισπανική πλέον υπηκοότητα Ντονάτο, με μεγάλη καριέρα στην Ατλέτικο Μαδρίτης και κυρίως στην Ντεπορτίβο. Ο Ντονάτο πέτυχε το τελευταίο γκολ της καριέρας του στις 17 Μαΐου του 2003, σε ηλικία 40 ετών και 138 ημερών. Συνέβη στον αγώνα Ντεπορτίβο – Βαλένθια 1-2 για την 34η αγωνιστική της σεζόν 2002/03. Πριν τον Ντονάτο, το ρεκόρ ανήκε για πάνω από 4 δεκαετίες στον (γνωστό μας για τη μεγάλη του καριέρα στη Μπαρτσελόνα) Θέσαρ Ροντρίγκεθ, ο οποίος είχε σκοράρει με τη φανέλα της Έλτσε τη σεζόν 1959/60, λίγες εβδομάδες πριν κλείσει τα 40 του χρόνια.

Ο Ντονάτο διατηρεί μέχρι σήμερα στην κατοχή του το ρεκόρ του μεγαλύτερου σε ηλικία παίκτη που έχει σκοράρει στην ιστορία της Πριμέρα Ντιβισιόν. Το πέτυχε στις 17 Μαΐου του 2003 με τη φανέλα της Ντεπορτίβο, όταν ήταν 40 ετών και 138 ημερών.


 

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS
0Comments